Assalamualaikum wbt, Selamat Sejahtera kepada semua warga Besarian.

Bersyukur kehadrat Allah swt kita dipertemukan lagi dengan hari yang cukup bermakna buat warga pendidik.Berteraskan Tema hari guru iaitu guru Pembina Negara Bangsa ia cukup sinonim bahawa sejarah perjuangan para pendidik sebagai tenaga penggerak ke arah kemerdekaan hingga kini tidak dapat dinafikan.

Pembinaan modal insan yang telah menerajui kepimpinan negara juga bermula dari asuhan dan didikan seorang guru. Kemajuan negara kita juga datang dari sistem pendidikan yang berwawasan tinggi.

Guru-guru serta murid murid sekalian

Sambutan Perayaan hari Guru Peringkat Kebangsaan akan diadakan di Negeri Johor.Ini akan lebih menyuntik semangat dan kegigihan para pendidik untuk terus berkhidmat sebagai arkitek pembina negara bangsa. Pengorbanan dan keringat guru akan terus dikenang sehingga ke akhirnya. Murid yang baik mendengar kata .Inilah kesatuan hati kita untuk menjunjung kemenjadian warga kerja Besarian.

Keberadaan guru dan murid disekolah akan dimenifestasikan dengan kecemerlangan. Akhirnya saya sekali lagi mengucapkan terima kasih kepada semua warga kerja Besarian yang telah mengangkat martabat pendidikan dan menaikkan nama sekolah .

Terima kasih Cikgu…

 

guru2017.jpg